Saturday, December 02, 2006

Характеристика на Телеца

Зодиакален знак Телец: Земен и неподвижен
Управляваща планета: Венера
Символ: Бик
Цвят: Жълт, син, розов и зелен
Ден: Петък
Минерали: Ахат и смарагд
Щастливи числа: 6
Щастливи букви: В
Съдбоносни годни: От 6-тата през 7 години /6, 13, 20 и т.н./
Съдба: Животът им е изпълнен с промени и професионален възход
Девиз на знака: "Аз притежавам"

Слънцето в знака на Телеца определя родените под негово влияние като хора с много жизнена енергия, която обаче спи и се проявява когато те искат. За тях е много важно да не са в състояние на безпокойство и да имат необходимия им сън. След такъв отдих те са още по-жизнени и трудоспособни.
Най-атрактивната им черта чуждия поглед е тяхното богатство, но не само неговото материално изражение или пък умението им да трупат много и непрекъснато, а богатството на техния Дух, което се разкрива много по-късно. Представляват тази част от човечеството, която управлява всичко земно, всичко, което ражда планетата ни, всичко, което се произвежда и може да се докосне, вкуси и помирише. Те харесват да са заобиколени от неща, които имат за тях определена стойност и независимо дали тя е само емоционална, това ги кара да се чувстват спокойни и щастливи.
Стремят се към най-доброто. Радват ги земните и обикновени неща. Не обичат да се реят из облаците на неопределени фантазии, ако това в крайна сметка не опира до усещане, свързано с физическото възприятие, което задължително трябва да им е приятно.
От първостепенна важност за телците е да печелят парите си сами, със собствения си труд и да съхранят спечеленото. Нямат навика да жертват спечеленото заради каквото и да било, защото след това се чувстват като ограбени. Не са никак глупави, надушват рисковете във финансовата сфера, знаят как да се предпазят от тях и да ги избегнат. Това е и основната причина, поради която успяват да съхранят всичко, което са спечелили, и да си осигурят добра материална опора и резерв за крайни случаи. Това далеч не бива да се приема като егоизъм или липса на щедрост, напротив, те са щедри, но не обичат да се пилее без мярка и за безсмислени неща.
Телецът е последователен в отношенията си с хората. Привързва се към тях, защото не обича да е сам. В партньора си, той търси не само емоционалното, но и духовното привличане, физическата близост, материалните взаимоотношения. Трудно слага край на една връзка, не само защото проявява присъщото си търпение и желае да съхрани семейство си, но и защото никак не му е приятно да загуби материални придобивки, в които е вложил част от себе си. Намери ли подходящата си половинка, разкрива своята богата душевност и създава за себе си и за нея много щастливи изживявания и радостни мигове. Готов е да сподели всичко с нея, но при положение, че му принадлежи напълно. Усети ли, че се опитват да ги манипулират и мамят, става много нервен и избухва с цялата си ярост и мощ.
Добре е да приемат за възможни и невъзможните наглед неща, така ще могат да вървят напред, независимо, че ще им се струва, че животът им се е преобърнал с краката нагоре.
Влияние върху живота им оказва и тяхната вечна загриженост и отговорност към близките им. Това често е пречка да живеят както на тях им се иска или както им е предопределено от съдбата. Не са склонни да са далече от хората, които обичат, защото изпитват непрекъснато потребността да дават и да получават обич. При проблеми, възникнали в тяхното собствено семейство, трябва да си направят преоценка на действията и равносметка, и да намерят верния път, по който да продължат, за да намерят отново спокойствието си и да жънат успехите, които им се полагат.
Телецът е верен и ценен приятел, на който винаги може да се разчита. Приятелствата им са дълготрайни, ако някой не ги излъже или не направи опит да им отнеме личната свобода.

1 comment:

Anonymous said...

много интересно, благодаря